Text Box: Auto-motoAuto-motoAuto-moto
Vechiul Mini Morris.Mini One foto 1Mini One foto 2Mini One foto 3
www.mini.ro

Abonamente presa

 

Auto-moto.

Bine ati venit pe pagina Auto.tvlive.com.ro

Tv Live Romania

Bucuresti

Gradina

Auto-moto

Litoral

Mini One

 

  Vechiul Mini Morris, a carui productie in serie a incetat nu de mult timp, a fost inlocuit in zilele noastre cu asa numitul Mini One. Astfel, vechiul simbol britanic, cunoscut dealtfel in toata lumea auto, are acum o infatisare noua si, bineanteles, beneficiaza de cele mai noi dotari tehnice in domeniu.

  Noul Mini este conceput din start pentru doi ocupanti (pe locurile din fata). Desi in cartea tehnica a autovehiculului sunt trecute patru locuri, se pare ca cei doi ocupanti ai locurilor din spate nu vor avea tocmai confortul dorit. De asemenea, masina Mini nu are un portbagaj prea incapator.

 

 

  Totusi, modelul Mini are si partile sale bune: fiabilitate mare (nu se prea defecteaza, astfel intervalele de service fiind foarte mari). Siguranta la drum si siguranta pasagerilor este alt capitol unde Mini One sta foarte bine, masina a obtinut 4 stele la testele EuroNCAP, rezultat notabil pentru vehiculele din aceasta categorie.

 

  Modelul One se produce din 2001 iar productia sa continua si in zilele noastre la Cowley, Oxford, Anglia, compania “mama” fiind binecunoscuta BMW.

  Mini are trei usi, se pare ca exista si in varianta decapotabila, avand in acest caz doar doua usi.

 

 

 

Automobilul este dotat cu un motor cu patru cilindri in linie cu o capacitate de 1,6 litri pe benzina ce dezvolta 90 CP si dispune de o cutie de viteze manuala cu cinci rapoarte.

  Cu o greutate de peste o tona (1140 kg), are un consum mediu de 6,5 l la suta de km, in oras de 8,7 l la suta de km iar in extraurban consuma 5,2 l la suta de km.

  Mini One are o putere de 90 CP si atinge o viteza maxima de 185 km pe ora. Desi intra in clasa masinilor foarte mici, nu este tocmai mica, are o lumgime de 3,60 m si o inaltime de 1,40 m. Latimea este de 1,60 m.

 

 

 

 

 

 

  Dupa cum se vede si din imagini, automobilul se produce intr-o gama variata de culori. Daca sunteti interesati de un astfel de model, gasiti mai multe date despre acesta (preturi, modele, oferte, etc.) pe site-ul oficial Mini:

 

Tv Live Romania

Bucuresti

Gradina

Auto-moto

Litoral

Site-uri oficiale auto pentru Romania

FIAT, BMW, Mini, Citroen, Dacia

Alfa Romeo, Audi,  Ford, Honda, Hundai

Kia Motors, Mazda, Mercedes Benz, Mitsubishi, Seat

Peugeot, Opel, Renault, Skoda, Toyota

Volkswagen, Suzuki, Volvo

Masini cu adevarat mici

Fiat 500

Mini One

Smart ForTwo

Mitsubishi Colt Three Doors

Citroen C2

Opel Corsa (3 usi) 1.0i Essentia

Peugeot 107 (3 usi) 1.0 E

Seat Ibiza 1.2 Reference Basico

Volkswagen New Beetle