Text Box: Auto-motoAuto-motoAuto-moto
Citroen C2, negru.Citroen C2 in oras.Citroen C2, rosu.Citroen C2, vedere bordCitroen C2, vedere laterala si din fata.Citroen C2, vedere laterala si din spate.Citroen C2 , vedere din spateCitroen C2, bord
www.citroen.ro

Abonamente presa

 

Auto-moto.

Bine ati venit pe pagina Auto.tvlive.com.ro

Tv Live Romania

Bucuresti

Gradina

Auto-moto

Litoral

Tv Live Romania

Bucuresti

Gradina

Auto-moto

Litoral

Citroen C2

 

  Incepand din anul 2003, firma Citroen produce la clasa Super-mini acest autoturism. Citroen C2 se fa-brica in Franta (Aulnay-sous-Bois) si in China (Hubei).

  Desi din exterior apare ca fiind “o alta masina super-mica” se pare ca are un interior placut si confortabil, masina fiind suficient de incapatoare pentru nevoile fiecaruia.

 

 Modelul este construit in patru variante de motorizare, cu cutie de viteze in trepte sau automata. capacitatea motorului variaza de la 1360 cm cubi la 1587 cm cubi, in vreme ce puterea, in functie de motorul folosit variaza de la 75 CP la 125 CP. Consumul respectivelor variante de motorizare variaza intre 4-5 litri benzina in extraurban si intre 7-8 litri benzina in oras.(Toate au motor pe benzina).

  Ca dimensiuni Citroen C2 se inscrie  in seria masinilor cu adevarat mici, avand o lungime de cca. 3,6 m, latimea de 1,6 m si inaltimea de aproximativ 1,5 m.

  Fiind o masina ideala pentru oras (datorita dimensiunilor mici) se pare ca face fata fara probleme si in extraurban, atinge o viteza maxima intre 160 si 200 km la ora, in functie de capacitatea si tipul motorului. Accelereaza de la 0 la 100 km/ora in 12 secunde.

 

  Desi pasagerii din fata se pare ca beneficiaza de spatiu si confort, nu acelasi lucru se poate spune despre locurile din spate, dar asta este deja un lucru cunoscut pentru masinile cu trei usi. Accesul la portbagaj se poate face in doua feluri: poate fi deschis de jos sau de la jumatate, sub luneta, si este destul de incapator.

 

  Panoul de bord este digital,  Īn dotarile standard intra ABS, EBD, ESP centuri pretensionate, airbaguri frontale, intrerupere alimentare carburant īn caz de accident, scaune fata īncalzite, tapiterie din piele, oglinzi exterioare electrice, aer conditionat. In caz ca doriti mai multe date despre acest model, va recomandam site-ul oficial:

 

Site-uri oficiale auto pentru Romania

FIAT, BMW, Mini, Citroen, Dacia

Alfa Romeo, Audi,  Ford, Honda, Hundai

Kia Motors, Mazda, Mercedes Benz, Mitsubishi, Seat

Peugeot, Opel, Renault, Skoda, Toyota

Volkswagen, Suzuki, Volvo

Masini cu adevarat mici

Fiat 500

Mini One

Smart ForTwo

Mitsubishi Colt Three Doors

Citroen C2

Opel Corsa (3 usi) 1.0i Essentia

Peugeot 107 (3 usi) 1.0 E

Seat Ibiza 1.2 Reference Basico

Volkswagen New Beetle